19 Ekim 2009 Pazartesi

MJ Dance Tribute İstanbul

Bildiğiniz gibi Michael Jackson'ın ölümünden sonra O'nu anma amaçlı olarak Dünya'nın çeşitli kentlerinde 'Michael Jackson Dance Tribute' adlı flash mob gösteriler yapılıyor. Bunlardan en öne çıkanları Stockholm'de ve Bükreş'te yapılanlar oldu, Facebook'da paylaşılan videolar sayesinde. Gerçekten de çok başarılı kareografilerdi. Gösterilerin en önemli özelliği halka açık yerlerde kimsenin haberi olmadan birden gerçekleşmesi ve dansçı sayısının bir anda belki de 100'lere çıkması. Bi nevi underground operasyon gibi birşey yani. =)

Bu operasyonların bir ayağı olarak daha önce İstanbul-Beyoğlu'nda, Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi'nde aynı gün bir gösteri yapılmıştı. Fakat flash mob olmadığı ve böyle olamadığı için de dansçılardan önce basın mensuplarının kameralarıyla olay yerinde önceden konuşlandığı, dansçıların izdiham nedeniyle istedikleri gibi dans edemekleri gibi olumsuz eleştirilere de maruz kalmıştı.

Sanırım bu yüzden yeni bir oluşumla dün yani 18 Ekim Pazar günü Haydarpaşa Tren Garı'nda tekrar yapıldı. Ben de katılmayı planlıyordum fakat bir arkadaşımın yoğun ısrarı ile cumartesi gecesi Bedrana'nın doğum günü için dışarı çıkıp Taksim'de sabahlayınca ertesi gün de akşama kadar evde camış gibi uyumuşuz çok afedersiniz. =))

Fakat önce Küçük Beyoğlu daha sonra da eski adıyla Dirty, yeni adıyla Connect'de devam eden gece muhteşem geçti. Uzun zamandır bırakın sabahlamayı gece dışarı pek çıkmayan şahsıma da baya iyi geldi. Yeni tanıştığım insanlar da cabası. =)

Buarada yukarıda bahsettiğim MJ Tribute'leri görmek isterseniz, şehirlerin üzerine tıklayarak videolarına ulaşabilirsiniz. Benim mutlak favorim Liege. Tek kelimeyle mükemmel olmuş (hatunlar da harika=)). Zaten en başarılı offical videoyu da onlar hazırlamış. Yeni Haydarpaşa offical videosunu da merakla bekliyoruz bakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails